(H)eerlijk weidevlees

Begin juni hebben we terug braadkippen in de aanbieding! 
Wees er als de kippen bij, de vraag is groot :)

Ontvang als eerste info over ons vleesaanbod, door in te schrijven op de vleesmail

Koop onze groenten

Boerderijwinkel:
do 14u-18u
vr 9u-12u en 14u-18u
za 9u-12u


Vroente@Lousbergmarkt Gent:
ma tot za 8u30u - 18u

Proef een groentepakket

Abonneer je op een (twee)wekelijks groente- en/of fruitpakket en laat je verrassen door heerlijke seizoensgebonden groenten, recht van 't veld. 

De boerderij in beeld

Levend

We telen op 3 ha een 60-tal smaakvolle vitale groenten in een ruime vruchtwisseling met veel groenbemesters. Op 14ha weiland graast een kudde koeien die (samen met wat kippen) vlees én kostbare mest leveren voor onze compost. Die compost houdt onze bodem vruchtbaar en de gewassen gezond. We planten bomen op en rond onze akkers en weilanden, en bieden ruimte aan natuur. Zo bouwen we een klimaatvriendelijk en weerbaar landbouwecosysteem uit.

Levend
De Boerderij in kaart gebracht


Voedend

Onze groenten en weidevlees worden rechtstreeks verkocht via groentepakketten, in onze boerderijwinkel en bij De Vroente in de Lousbergmarkt in Gent. Hierdoor bieden we onze klanten vitaal en lekker voedsel aan eerlijke prijzen aan, en houden wij er een eerlijk loon aan over.

Voedend

Verbindend

We houden van de kracht van samenwerken, binnen de Zonnekoutercoöperatie, en met collega’s binnen de Vroente. We willen mensen inspireren en terug in verbinding brengen met authentieke landbouw, voeding, aarde.

We bouwen aan een wederzijds engagement tussen boeren en consumenten. Onze klanten verzekeren onze afzet door zich te abonneren op onze groenten, ze ondersteunen de Zonnekoutercoöperatie financieel als aandeelhouder, of kopen mee biogrond vrij met Stichting Land-in-zicht. Dit geeft de Zonnekouter een stevige, duurzame  basis.

Verbindend
nieuws
Pakket week 20 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 19 24
Lees meer
nieuws
Pakket week 18 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 17 2024
Lees meer