Boerderijwinkel

Welkom in De Zonnekouter boerderijwinkel en ontdek onze groenten en fruit, vlees van eigen kweek, zuivel, brood en droogwaren: 

Waar wij als boerderij zelf naar streven, trekken we ook zoveel mogelijk door in onze productkeuze: biodynamisch en biologisch, met een authentiek verhaal, waarbij kwaliteit en smaak, korte keten en eerlijke prijs belangrijk zijn.
Openingsuren

Openingsuren

Felicia en Judith ontvangen je met plezier in de winkel op:

Donderdag 14u -18u
Vrijdag 9u - 12u en 14u - 18u
Zaterdag 9u - 12u

Op zaterdag kom je maandelijks ook winkelier Emilie tegen! 

Betaal cash, met bancontact, maaltijdcheques of payconiq.

Aanbod

De basis voor onze boerderijwinkel start bij de seizoensgebonden groenten en fruit. De groenten komen hoofdzakelijk recht van ons veld en worden aangevuld met groenten van de Vroente collega’s (De Kollebloem en Ourobouros). Wat we zelf niet telen halen we bij collega bioboeren uit de buurt. 

De winkel is voor ons ook een ideale plek om ons eigen gekweekt vlees aan te bieden. Naast het aanbieden van pakketten op het moment van slachting, bieden we in onze diepvries ook los verpakt vlees aan. Ook de zuivel van De Nomaderij (en hopelijk in de toekomst zuivel van onze koeien) krijgt een mooie plaats in de winkel. 

Verder is het voor ons belangrijk dat je een dagelijkse basis aan producten in onze winkel kan terugvinden. We hebben een ruim basisassortiment droogwaren en bieden op vrijdag en zaterdag brood aan. 


Aanbod

Afkomst van de producten

Aangezien de afkomst van de producten voor ons een belangrijk criterium is, werken we (naast de Vroente) nauw samen met verscheidene producenten.

Onze belangrijkste partners: 

Groenten en fruit van dichte collega's met een hart voor smaak:
’t Goed ter Heule, De Wassende Maan, De Zaailing, Hebben, ’t Livinushof, Vanderhauwert, De Koolmees (een transporteur die op basis van bestelling rechtstreeks bij lokale bioproducenten afhaalt), Van de voorde, O’Bio, de Fruittuin, Van Eyckeren

Rauwmelkse zuivel, een meerwaarde voor onze gezondheid: 
Kazen van Het Hinkelspel en 't Reigershof, yoghurt van De Zwaluw, ijs van Ni Amo

Brood van de Genste bakker Himschoot

Droogwaren met een authentiek verhaal:
Antico Sapore, Lombarts-Calville, Flour Power, Humus, De Ontknoping, Het Blauwe Huis, Biechtstoelke, The Foodhub, Click Organic, Vitale Rassen, Weleda, Sonett, Olha

Afkomst van de producten

Voor de groenten en het fruit werken we met een specifieke kleurencode op de prijsbordjes om de afkomst van de producten aan te duiden. In de rechterbovenhoek hangen we kleurenstickertjes met de naam of het land van herkomst ingeschreven.

  • Geel = De Vroente met ZK (Zonnekouter), KOL (de Kollebloem), OUR (Ourobouros)
  • Groen = BE (België) + zoveel mogelijk de naam van de boerderij er bijgeschreven
  • Wit = buitenland met code van het specifieke land. 

We bieden eigen (of Vroente-)seizoensgebonden groenten en fruit aan. Zijn die niet meer voorradig, dan bij voorkeur Belgisch. Sommige producten worden echter niet in België geteeld, maar volgen wel het seizoen, zoals citrusvruchten. Die halen we dan uit West- Europa. Ons enige uitzondering waarvoor we overzees aankopen is de banaan, dan kiezen we wel voor fair trade!. 

In de winter zijn we er ons van bewust dat het Belgisch aanbod weinig gevarieerd is, waardoor je ook soms paprika of courgette uit Spanje in onze winkel zal zien liggen. 

Band met het land

Voor ons is de ontmoeting tussen klant en land heel belangrijk. 
Met de wekelijkse oogst in de kijker bieden we onze primeurs of rijkelijke oogst van het moment aan, soms ook een minder gekende groente, samen met eenvoudige receptjes: laat je inspireren! 

Neem gerust een kijkje op het groenteland; we hebben een wandelplannetje ter beschikking met wat uitleg over de teelten. Of je kan de koeien eens gaan bewonderen, ook zij vinden dat aangenaam. Bovendien kan je ook even gezellig blijven keuvelen op de picknickbank voor de winkel! 

Heb je nog vragen of suggesties? We staan je graag te woord in de winkel!