Pakket week 41

Calendar icon 12.10.2023
photo

Judith over het aanbod in de winkel

Vorige week gingen wij (Felicia en Judith) samen zitten met Pieter van het Vroentekraam en Danka van de Kollebloem winkel. Aangezien we samen De Vroente coöperatie vormen en we allen een winkel openhouden kunnen we kennis en ervaring met elkaar uit wisselen.
Tijdens dit moment werd voor ons nog eens bevestigd waar we waarde aan hechten binnen de keuze van het aanbod in onze boerderijwinkel. Waar de boerderij naar streeft, trekken we natuurlijk ook zoveel mogelijk door in onze productkeuze: biologisch en biodynamisch, met een authentiek verhaal, waarbij kwaliteit en smaak, korte keten en een eerlijke prijs belangrijk zijn.
Voor de groenten kijken we logischerwijs naar wat er op ons eigen land en dat van de Vroentecollega’s te vinden is. Dit vullen we aan met seizoensgebonden groenten en fruit uit België. Sommige producten worden echter niet geteeld in België, maar zijn wel aan seizoenen gebonden. Hiervoor kloppen we aan bij West-Europese landen. De banaan, gember en curcuma zijn de enige uitzondering op deze ‘regel’ en kopen we overzees aan (weliswaar kiezen we dan voor fairtrade bananen!).
In de winter zijn we ons bewust van de weinige variatie in het Belgisch aanbod en om wat zon op je bord te krijgen, durven we al eens paprika en courgette uit Spanje binnen te halen.
Voor de droogwaren kiezen we ook voor producten met een authentiek verhaal. Denk maar aan de pasta’s en dergelijke van Libera Terra, een antimaffia beweging uit Sicilië. Het liefst kopen we rechtstreeks bij de producent aan om zo ook het verhaal mee te hebben. Daarnaast streven we ook naar lokale producten, denk maar aan de lekkere appelsappen van Lombarts-Calville en de linzen en quinoa van Humus uit Zulte! Maar in de winkel willen we jullie ook een basisassortiment aanbieden en kopen we dus ook aan bij de biogroothandel. Als we bij hen bestellen gaat onze voorkeur uit naar producten die Demeter gelabeld zijn. Dit wil zeggen dat ze biodynamisch gecertificeerd zijn.
Zo zie je maar, aan de producten die je in de winkel vindt is er al een heel denkproces aan vooraf gegaan 😊

Vorige week konden jullie lezen dat Anne haar stage bij ons op de boerderij afgelopen is. En zo neemt ze ook afscheid van het winkelteam. Een jaar lang kon je ze tweemaandelijks op zaterdag in de winkel treffen, zo gaf ze ons meer ruimte om zaken buiten de winkeluren georganiseerd te krijgen.
En dus gaan we op zoek naar een nieuwe winkelier voor twee zaterdagen per maand! Alle info vind je op onze website: www.dezonnekouter.be/nieuws-activiteiten/vacature-winkelmedewerker/
Ben jij de geschikte kandidaat of ken je iemand die iemand kent? Solliciteer of deel de vacature!

Tot gauw eens in de winkel,
Judith

Samenstelling pakket

Klein: wortel, prei, Chinese kool en puntpaprika van eigen zonnekouterland (Vroente); warmoes van Ourobouros (Vroente); knolselder van de Kollebloem (Vroente).

Groot: de eerste spruitjes (klein maar fijn), spinazie, wortel oxhella, prei, Chinese kool, vleestomaat en kervel van eigen zonnekouterland (Vroente); pastinaak van de Kollebloem (Vroente), rode kool van ’t Goed ter Heule.

Gemengd: snijsla, spinazie en wortel oxhella van eigen zonnekouterland (Vroente); rode kool van ’t Goed ter Heule; elstar van De Fruittuin, granaatappel (Es), clementines (Es) en druif crimson (It) via Biofresh.

Fruit: appel elstar/pirouette/james grieve en conference peer van De Fruittuin, clementines (Es) en druif crimson (It) via Biofresh

nieuws
Pakket week 24 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 23 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 22 2024
Lees meer
activiteit
Diermonoloog van de KOE
Schrijf je in