Vlees

Enkele keren per jaar slachten we een koe, kippen of varkens. We bieden dan runds- en varkensvleespakketten en kippen aan, die je kan bestellen en afhalen bij ons op de boerderij of bij De Vroente op de Gentse Lousbergmarkt. In onze boerderijwinkel vind je ook diepgevroren, losse verpakkingen van het vlees dat in aanbod is.

Braadkip
13€/kg
Braadkip

Diepgevroren braadkip

Rundsvleespakket
18.50€/kg
Rundsvleespakket

Biefstuk, entrecote, rosbier, filetpur, hamburger, stoofvlees, schenkel en soepvlees (in de verhouding zoals het van het dier komt)
Keuze tussen een pakket van 5kg of 10kg

Verschillende afhaalmogelijkheden:

  • De Zonnekouter boerderijwinkel: 23 - 24 - 25 maart tijdens de openingsuren van de winkel
  • Bij De Vroente op de Lousbergmarkt: zaterdag 25 maart tussen 8u30 en 18u
  • Oxfam Wereldwinkel in Gentbrugge: vrijdag 24 maart tussen 17u en 18u
  • Nekkersput (L. Herman-Michielsensstraat 1): vrijdag 24 maart tussen 18u30 en 19u30

Weidevlees

Onze koeien zijn van het Oost-Vlaams roodbonte dubbeldoelras, ingekruist met Maine-Anjou, West-Vlaams rood en Hereford. Ze zijn volledig grasgevoederd: we kiezen er bewust voor om geen graan aan de koeien te geven, door extensiever te boeren en de koeien te laten grazen op klaver- en kruidenrijke weilanden met mineralenrijke voederbomen. Dit heeft tal van ecologische voordelen (geen import van graan en soja ten koste van boeren en natuur in lageloonlanden) maar is ook van belang voor de smaak en de gezondheid van het vlees. Na het slachten wordt het karkas gerijpt door het te laten hangen in een aparte koelcel bij onze slager.

We bieden het vlees aan in pakketten van 5kg en 10kg. Elk pakket bevat verschillende delen in de verhouding zoals ze van het dier komen: biefstuk, entrecote, rosbief, filet pur, hamburger, rundsgehakt, stoofvlees, schenkel en een stukje soepvlees.

Meer informatie over de dieren en hun doel op de boerderij vind je hier

Weidevlees
Kippen

Kippen

De kippen krijgen bij ons op de boerderij de tijd om volwaardig uit te groeien, worden biologisch gevoederd en hebben een mooie beboste uitloop waar ze naar hartenlust kunnen scharrelen. Het vlees is bijzonder smakelijk!

De kippen worden geslacht als ze 3 maand oud zijn, en wegen ongeveer 1.7kg. 

Varkensvlees

Varkensvlees

Onze varkens (Een kruising van Duroc en Pietrain met een toets van everzwijn) krijgen een mooie uitloop in de boomgaard, waar ze met veel plezier kunnen wroeten in de modder. 

We bieden het vlees aan in pakketten van 5kg en 10kg. Elk pakket bevat verschillende delen in de verhouding zoals ze van het dier komen: kotelet, gebraad, braadworst (gemengd varken/rund), gemengd gehakt)Sporadisch bieden we ook variaties van pakketten aan, bijvoorbeeld 3kg kotelet aan een prijsje.

Meer producten