Vlees

Enkele keren per jaar slachten we een koe of kippen. We bieden dan rundsvleespakketten en kippen aan, die je kan bestellen en afhalen bij ons op de boerderij of bij De Vroente op de Gentse Lousbergmarkt. In onze boerderijwinkel vind je ook diepgevroren, losse verpakkingen van het vlees dat in aanbod is.

Braadkip
13€/kg
Braadkip

Eindejaarsaanbieding: braadkip

In z'n geheel, gehalveerd of versneden te bestellen. 

Bestel voor 11 december indien je een versneden of gehalveerde kip wenst. Voor de versnijding/halvering vragen we 1,5€ extra. 

Rundsvleespakket
18.50€/kg
Rundsvleespakket

Eindejaarsaanbieding: rundsvlees

Biefstuk, entrecote, rosbief, filetpur, hamburger, stoofvlees, schenkel en soepvlees (in de verhouding zoals het van het dier komt)
We leveren in pakketten van 5kg of 10kg

Kalfsvleespakket
21€/kg
Kalfsvleespakket

Eindejaarsaanbieding: kalfsvlees

Bestel per pakket van 3kg

Weidevlees

Onze koeien zijn van het Oost-Vlaams roodbonte dubbeldoelras, ingekruist met Maine-Anjou, West-Vlaams rood en Hereford. Ze zijn volledig grasgevoederd: we kiezen er bewust voor om geen graan aan de koeien te geven, door extensiever te boeren en de koeien te laten grazen op klaver- en kruidenrijke weilanden met mineralenrijke voederbomen. Dit heeft tal van ecologische voordelen (geen import van graan en soja ten koste van boeren en natuur in lageloonlanden) maar is ook van belang voor de smaak en de gezondheid van het vlees. Na het slachten wordt het karkas gerijpt door het te laten hangen in een aparte koelcel bij onze slager.

We bieden het vlees aan in pakketten van 5kg en 10kg. Elk pakket bevat verschillende delen in de verhouding zoals ze van het dier komen: biefstuk, entrecote, rosbief, filet pur, hamburger, rundsgehakt, stoofvlees, schenkel en een stukje soepvlees.

Meer informatie over de dieren en hun doel op de boerderij vind je hier

Weidevlees
Kippen

Kippen

De kippen krijgen bij ons op de boerderij de tijd om volwaardig uit te groeien, worden biologisch gevoederd en hebben een mooie beboste uitloop waar ze naar hartenlust kunnen scharrelen. Het vlees is bijzonder smakelijk!

De kippen worden geslacht als ze 3 maand oud zijn, en wegen ongeveer 1.7kg. 

Meer producten