Pakket week 8

Calendar icon 23.02.2023
photo

De eerste nieuwsbrief van Wouter als afgestuurde boer!

Afgelopen dagen was ik minder op de boerderij aanwezig. Ik was mijn opleiding bij Landwijzer aan het afronden. Landwijzer organiseert een 2,5 jaar durende opleiding “biologische en biodynamische landbouw” om bioboer te worden. In het begin combineerde de halftijdse opleiding met een halftijdse job bij Stad Gent. Maar sinds maart 2022 werk ik op de Zonnekouter. En nu ben ik dus afgestudeerd: ik – ben – boer ! Wohoo!

In mijn afstudeerproject – dat voor elke cursist een bedrijfsplan is - nam ik de Zonnekouter onder de loep. In plaats van een bedrijfsplan te schrijven, focuste ik mij op enkele belangrijke onderdelen: een volledige bedrijfseconomische doorlichting van de groenten- en veetak. Zo maakte ik ook prognoses rond rentabiliteit en liquiditeit voor komend jaar. Ik kreeg telkens veel input van An en Arne waar ik mee aan de slag kon. Daarnaast werkte ik het vee-beleid verder uit en bracht ik de volgende stappen rond mechanisatie op de Zonnekouter in kaart. Kortom, vele avonden studie- en rekenwerk. Ik ben dus stiekem ook wel blij dat de opleiding afgerond is. Ik kan mij nu helemaal focussen op het werk op de boerderij. En ook mijn vriendin en onze 3 kinderen zullen er niet rouwig om zijn 😉.

Smakelijk en fijn weekend!
Boer (nu mag ik dat zeggen) Wouter

Samenstelling pakket

Klein:  prei van eigen zonnekouterland, knolselder van de Zaailing, mosterdblad van Lincelam, rode kool van Jarno Claeys, bloemkool (Fr) en courgettes (It) via Biofresh. 

Groot: prei en veldsla van eigen zonnekouterland, pastinaak en rode biet van de Zaailing, rode kool van Jarno Claeys, wortel kleur van Livinushof, venkel (It), bloemkool (Fr) en courgettes (Es) via Biofresh. 

Gemengd: prei van eigen zonnekouterland, knolselder van de Zaailing, pompoen (Be) en bloemkool (Fr) via Biofresh, topaz van de Fruittuin, mandarijn (It) en tarocco wijnappelsien (It) via Biofresh. 

Fruit: topaz van de Fruittuin, kiwi gold (It), mandarijn (It), tarocco wijnappelsien (It) en banaan (Do, Fair Trade) via Biofresh. 

nieuws
Pakket week 10
Lees meer
activiteit
Vroegevogelwandeling en paasontbijt
Schrijf je in
nieuws
Pakket week 9
Lees meer
nieuws
Pakket week 7
Lees meer