Pakket week 6 2024

Calendar icon 08.02.2024
photo

Marie over de eerste zaaiingen in de serre

De afgelopen maand zijn we in de serre begonnen met de eerste zaaiingen voor het komende seizoen. Er werd al twee keer radijs gezaaid, mosterdblad en kervel. De radijs is al mooi gekiemd en staat met zijn frisse groene hartvormige blaadjes te blinken en doet ons verlangen naar de eerste sappige licht pikante radijsjes. ‘t Is nog wachten tot begin april daarvoor.

Over twee weken zaaien we de eerste prei in de serre. Dat wordt het plantgoed voor de herfstprei die we in juni op het veld uitplanten. Nu zijn we nog de winterprei aan het oogsten, dus heel het jaar rond is er wel ergens bij ons prei te vinden buiten. Tijdens het prei kuisen in de schuur selecteren we de mooiste exemplaren uit die we dan in een hoekje van de serre terug in de grond steken zodat ze weer kunnen wortelen en in bloei komen waarna we er zaad van oogsten voor het jaar nadien. Bij het selecteren letten we o.a. op de dikte van de prei, de bladstand, de pelbaarheid en dat ze geen bolvormige steel hebben (want dan neigen ze naar hun familielid de ajuin). Zo proberen we al jaren een bedrijfseigen ras te bekomen die goed groeit op onze grond, in ons klimaat en die eruit ziet zoals wij ze het liefste zien.

Eind februari komt het eerste plantgoed toe, dan kunnen we sla, snijsla, de eerste venkel, paksoi, rucola en bosbieten planten. Daar kijken we naar uit, en jullie waarschijnlijk ook tegen dat al die verse lentegewassen oogstklaar zullen zijn.

Laat het jullie smaken,
Marie

Samenstelling pakket

Klein:  veldsla, selder en prei van eigen zonnekouterland (vroente); aardpeer van De Kollebloem (Vroente); wortelen Rodelica van Livinushof; bloemkool (Fr) via Biofresh.

Groot: prei, savooi, postelein en warmoes van eigen zonnekouterland (Vroente), wortelen Rodelica van Livinushof; witloof van Van der Hauwert; paksoi van Groenlof; yacon van Moyaert, soyascheuten (Be) en bloemkool (Fr) via Biofresh.  

Gemengd: savooi en spruitjes van eigen zonnekouterland (vroente); wortel Rodelica van Livinushof; bloemkool (Fr) via Biofresh; appel natyra van Van Eyckeren, doyenne (Be) via Koolmees en appelsien (Es) via Biofresh.

Fruit: appel natyra van Van Eyckeren; peer doyenne via Koolmees (Be); banaan (Do, Fair Trade), appelsien (Es) en kiwi (GR) via Biofresh. 

nieuws
Pakket week 9 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 8 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 7 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 5 2024
Lees meer