Pakket week 51 2023

Calendar icon 21.12.2023

Deze week schrijft Marianne jullie toe

Beste abonnees, klantenhelden en sympathieke lui,

In de Standaard las ik onlangs volgende quote van een CSA-boerin ; 

"Community : an antidote to despair ", (gemeenschap, een tegengif voor wanhoop). Een waarheid als een koe. 

In tijden van polarisatie, uitzichtloosheid op vlak van klimaat, conflicten, ongelijkheid, ... kan het "zich gedragen en verbonden voelen" door een gemeenschap hoop en energie geven om weerwerk te bieden, en zo samen een stukje van de wereld leefbaarder, warmer en inclusiever te maken. Dit deugddoend gevoel ervaar ik dagelijks in m'n eigen "werk-community" als klein schakeltje op de Zonnekouter en op de Vroente in de Lousbergmarkt. Zoveel mooie mensen die de moed niet verliezen en zich blijven inzetten voor een betere wereld. Op de eerste plaats de boeren en medewerkers die zorgen voor eerlijke, gezonde voeding, maar evenzeer onze klanten die de weg alsmaar beter vinden naar onze winkels en hun appreciatie niet onder stoelen of banken steken. Mensen die zich daarnaast ook heel vaak engageren voor "de goede zaak", buurtwerk, opvang en hulp voor vluchtelingen, verwerken van voedseloverschotten, etc. 

Geniet ten volle van de feestdagen en van jullie dubbele pakketten, waarin jullie ook Zultse linzen vinden. In Italië staan linzen steevast op het oudejaars-menu :"Chi mangia lenticchie l'ultimo dell'anno, avrà  fortuna e tanti soldi tutto l'anno"  

En als jullie tijd hebben om te lezen of een mooi boek cadeau willen doen aan een dierbare, "Het ministerie van de toekomst" van Kim Stanley Robinson, een aanrader !

Een heel mooi einde van '23 en mooi begin gewenst,

Marianne en alle andere medewerkers van de Zonnekouter: Arne, An, Wouter, Judith, Felicia, Marie, Jannes, Lien, Jean Luc, Jakob, Lise, Ria, Jean Pierre, Kobe, Emilie, Jan, Sven, …

Samenstelling pakket

Klein: prei en wortel van eigen zonnekouterland (Vroente); pompoen en knolselder van de Kollebloem (Vroente); oesterzwammen van Noppe Duyck, witloof van Deceunick, schorseneer (Be) via Koolmees, broccoli (Es) via Biofresh, linzen van Humus, pasta van Antico Sapore (Sicilië)

Groot: veldsla, prei, wortel, kervel, spruitjes, opgelegde tomaten van eigen zonnekouterland (Vroente); pompoen van De Kollebloem,  oesterzwam van Noppe Duyck, witloof van Deceuninck, witte kool van Jarno Claeys, pastinaak van ’t Ambrozijn, kiemen (Be) via Biofresh, linzen van Humus, pasta van Antico Sapore (Sicilië), havermout van Luna et Terra.

Gemengd: prei, spruitjes en warmoes van eigen zonnekouterland (Vroente); rode biet en knolselder van de Kollebloem (Vroente); oesterzwam van Noppe Duyck, pasta van Antico Sapore (Sicilië), elstar van De Fruittuin, clementine (Es), kiwi (Gr), sinaas moro (Es) en dadels (Tr) via Biofresh.

Fruit: elstar en conference van de Fruittuin, appelsien moro (Es), banaan (Do, Fair Trade), clementines en dadels (Tr) via Biofresh, broodbeleg aardbei van Obio, amandelen van Antico Saporo (Sicilië). 

EINDEJAARSREGELING VOOR DE GROENTENPAKKETTEN

Na een jaar hard werken laten we even de riem los en gaat de boerderij twee weken met vakantie; twee weken geen pakketten en ook geen winkel. Het eerstvolgende pakket zal geleverd worden op vrijdag 12 januari en voor de tweewekelijkse abonnees van de oneven weken in het jaar pas op 19 januari. Ter compensatie van de twee ‘verloren’ pakketten ontvangen jullie zowel nu als op 12 januari een dubbel pakket; dubbel zoveel waard, met extra bewaargroenten en extra droogwaren.  Geniet ervan

Verlof boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel neemt nu twee weken vakantie. Op donderdag 11 januari staan we met veel plezier opnieuw voor je klaar. 

nieuws
Pakket week 9 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 8 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 7 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 6 2024
Lees meer