Pakket week 5

Calendar icon 03.02.2023

Lien over het pakket samenstellen in de winter

De aandachtigen onder jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt: afgelopen weken werd het aanbod van eigen zonnekoutergroenten in het pakket steeds maar kleiner en kleiner. Ook het aandeel van onze rechtstreekse collega’s van de vroente wordt hoe langer hoe minder. Het is winter en het is voelbaar; veel groei zit er niet in de gewassen die nog op het land staan en de voorraden slinken zienderogen. Bij ons en bij al onze collega-boeren. Willen we jullie nog een mooi pakket kunnen aanbieden dan zijn we hoe langer hoe meer genoodzaakt ook bij buitenlandse collega’s aan te kloppen. Als pakketten-samenstelster toch wel de meest uitdagende periode van het jaar. 

Principieel houden we het het liefst van al dicht bij huis, liefst bij collega’s waar we al een band mee hebben, zodat we weten wie ze zijn, welk verhaal ze de wereld willen brengen, hoe ze werken en voor welke kwaliteit ze staan. Maar als ook hier de voorraden slinken zijn we genoodzaakt om verder te gaan kijken en zijn we helaas net wat minder zeker van de kwaliteit en is het telkens afwachten.

Maar er is hoop. Op 2 februari was het lichtmis; pannenkoeken als symbool voor de zon die stilaan in kracht toeneemt. Het is voelbaar; zalig genieten van de ene kleine zonnestraal die af en toe wat schuchter tussen de wolken piept. Snel naar buiten om dit zeker niet te missen! Plots zie je ook de eerste tekenen van een nieuwe lente die op komst is; de krokussen, sneeuwklokjes, de hazelaar, de wilg, …. In de serre merk je dat die kleine groene blaadjes net iets helderder worden, een fijne kleurnuance die het begin aankondigt van een vroege lente. En bovenal werden in de serre afgelopen week de eerste gewassen van het nieuwe jaar gezaaid: kervel, postelein, raapsteel en radijs. Een eerste, voorzichtige start van het nieuwe seizoen. Nog heel pril, maar het komt eraan!

Geniet ervan, 
Lien

Samenstelling pakket

𝗞𝗹𝗲𝗶𝗻: prei van zonnekouterland, witte kool van De Wassende Maan, wortel van Livinushof, postelein (Be), rode biet (Be), pompoen (Be) en venkel (It) via Biofresh.

𝗚𝗿𝗼𝗼𝘁: prei, veldsla, postelein en savooi van eigen zonnekouterland, rode biet of chioggio en aardpeer van de Kollebloem (Vroente), pastinaak van de Goedinge, wortel van Livinushof, warmoes (Fr) en venkel (It) via Biofresh.

𝗚𝗲𝗺𝗲𝗻𝗴𝗱: veldsla en daikon van eigen zonnekouterland, witte kool van de wassende maan, pastinaak van de Goedinge, kastanjechampignons van Noppe Duyck, peer Lukas en appel elstar van de Fruittuin en mandarijn (It) via Biofresh.

𝗙𝗿𝘂𝗶𝘁: appel elstar en Lukas peer van de fruittuin; appelsien (It), clementines (Es) en banaan (Fair Trade DO) via Biofresh.

nieuws
Pakket week 10
Lees meer
activiteit
Vroegevogelwandeling en paasontbijt
Schrijf je in
nieuws
Pakket week 9
Lees meer
nieuws
Pakket week 8
Lees meer