Pakket week 492023

Calendar icon 07.12.2023
photo

Over pom&poen

De laatste weken zaten er heel wat pompoenen in de pakketten. Onze pompoenen zijn al een tijdje de deur uit, maar Ourobouros heeft er nog een hoeveelheid liggen. En wij willen hen hier graag mee helpen. Ourobouros heeft niet de mogelijkheid om deze op een goede manier te bewaren. Pompoenen liggen namelijk het liefst in een afgesloten ruimte die vorstvrij is en zelfs liefst aangenaam warm. Ideaal is een ruimte op 20°. Ook houden pompoenen er niet van om samengedrukt in een houten bak te zitten; even kunnen zij dit wel verdragen, maar dit mag niet al te lang duren.

Vandaar dus dat de hoeveelheid pompoenen afgelopen maanden vrij hoog was. Maar gelukkig kunnen zij nog even bewaren, het liefst van al op een kast of op de vensterbank in een woonkamer. Ideaal dus om nog even te bewaren en ten gepaste tijden te verwerken in een stevige soep of een andere verwarmende hap. 

Eet smakelijk!

Samestelling pakket

Klein: prei, savooi van eigen zonnekouterland (Vroente); aardpeer en groene of oranje pompoen van Ourobouros (Vroente); wortelpeterselie van Livinushof; rode kool (Be) via Biofresh.  

Groot: veldsla, selder, prei, wortel, savooi van eigen zonnekouterland (Vroente); butternut van Ourobouros (Vroente); rode biet van de Kollebloem (Vroente); bataat van ’t Ambrozijn, schorseneer van De Goedinge.  

Gemengd: wortel, daikon en savooi van eigen zonnekouterland (Vroente); butternut van Ourobouros (Vroente); jonagored en doyenne van De Fruittuin, appelsien (Es) via Biofresh.

Fruit: jonagored en doyenne van de Fruittuin, avocado (Es), appelsien (Es) en clementines (It) via Biofresh

Eindejaarsregeling Pakket

!!! EINDEJAARSREGELING VOOR DE GROENTENPAKKETTEN !!!

Naar goede gewoonte leggen we in de kerstvakantie onze Zonnekouter-activiteiten op een laag pitje: even een welverdiende winterrust.

Gedurende 2 weken maken wij geen pakketten. In de plaats verwennen we jullie extra voor en na met een kerstpakket en een nieuwjaarspakket, telkens ter waarde van 2 pakketten. Zowel in het kerstpakket als in het nieuwjaarspakket zitten een extra dosis bewaargroenten en droogwaren waar jullie een eind mee doorkunnen.

Concreet:

  • 22 dec: dubbel kerstpakket: het laatste pakket van 2023 met extra verrassingen ter waarde van het gemiste pakket van 30 dec.
  • 12 januari: dubbel nieuwjaarspakket: het eerste pakket van 2024 met extra lekkers ter waarde van het gemiste pakket van 6 januari.

Wie een tweewekelijks pakket heeft in de oneven weken ontvangt een dubbel pakket op 22 december. Voor hen komt het eerste pakket van 2024 op 19 januari.

Wie een tweewekelijks pakket heeft in de even weken van het jaar ontvangt een dubbel pakket op 12 januari. 

Winkelsluit

Ook onze boerderijwinkel neemt twee weken vakantie tijdens de kerstvakantie.

Op donderdag 11 januari staan we met veel plezier opnieuw voor je klaar. 

nieuws
Pakket week 9 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 8 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 7 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 6 2024
Lees meer