Pakket week 45

Calendar icon 09.11.2023
photo

Stagiair Jakob over het leren kijken...

Liefste lezers,

Na een kleine maand als stagiair wordt de verantwoordelijkheid om een nieuwsbrief te schrijven me al toevertrouwd, help! Nochtans, een brief over nieuwigheden schrijven kan geen moeilijke opdracht zijn voor iemand voor wie alles nog nieuw is, en toch… Elke dag is een stroom van nieuwe ervaringen en inzichten die ik het komende jaar zal proberen vasthouden, in elkaar puzzelen en die hopelijk zal rijpen tot een beginnend boerenbuikgevoel. Om dat rijpingsproces in goede banen te leiden zit ik hier op de perfecte plaats, want al doende leert men, en zoals jullie weten wordt er op de Zonnekouter héél veel gedaan om jullie elke week een pakket vol lekkere, vitale groentjes te bezorgen. Maar wat er voor al dat doen komt, is misschien nog belangrijker: waarnemen. Naar de dingen kijken. Kijken hoe de ervaren boer(in)nen de zaken aanpakken, kijken naar de dieren, de planten en de bodem die hun wijsheid in andere talen uitspreken, meekijken door de bril van mijn mede-cursisten en onze docenten. Hoewel ik nog veel te leren heb, is deze eerste les misschien wel de belangrijkste: kijken, het is een kunst. En op de Zonnekouter lopen er een paar grote artiesten rond waar ik het van leren kan! 

Gegroet, Jakob

Samenstelling pakket

Klein: spruitjes en venkel van eigen zonnekouterland (Vroente); pompoen van eigen zonnekouterland aangevuld met groene pompoen van Ourobouros (Vroente), boerenkool van De Kollebloem (Vroente); witloof van Vanderhauwert, wortelpeterselie van Livinushof.

Groot: veldsla (de eerste!), venkel, groenlof, spruitjes, paprika, pompoen van eigen zonnekouterland (Vroente); koriander van Ourobouros (Vroente); witloof van Vanderhauwert, wortelpeterselie van Livinushof.

Gemengd: savooi, wortel, puntpaprika en groene paprika en snijsla van eigen zonnekouterland (Vroente); jonagold van De Fruittuin; appelsien (Es), banaan (Do, Fair Trade) en kiwi (Gr) via Biofresh.

Fruit: jonagold van de Fruittuin; clementines (Es), appelsien (Es), kiwi (Gr) en pompelmoes (Es) via Biofresh

nieuws
Pakket week 24 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 23 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 22 2024
Lees meer
activiteit
Diermonoloog van de KOE
Schrijf je in