Pakket week 39

Calendar icon 28.09.2023

Wouter over het nieuwe ei/ui abonnement

Graag stellen we je voor: het nieuwe ei/ui-abonnement voor bestaande abonnees. Op dit ogenblik bieden we jullie een groente- of fruitabonnement aan dat kan aangevuld worden met een aardappel- of broodabonnement. Vanaf oktober breiden we ons aanbod een beetje uit; je kan vanaf nu ook kiezen voor uien en/of eieren (of uieren en eien), eveneens in abonnementsvorm.

De uien zullen -net als de aardappelen- maandelijks voorzien worden. Als je kiest voor een ui-abonnement zal er een keer per maand, dezelfde week als de aardappelen, een zakje (of meerdere zakjes zoals je wil) van 3kg uien jouw kant opkomen. We telen zelf niet voldoende uien om jullie het jaarrond van uien te voorzien. Hiervoor werken we samen met onze collega’s van het Livinushof. (www.livinushof.be) We werken al jaren samen met hen voor wat betreft bewaargroenten in de winter en willen dit nu verder uitbreiden voor de uien.

Wouter droomt van legkippen op de Zonnekouter om onze klantenkring van eigen bio-eieren te voorzien; de kippen hebben een plaats op het bedrijf en kunnen – als collega’s van de koeien – ingezet worden voor het graslandbeheer. Het installeren van een nieuwe bedrijfstak vraagt echter wat denk- en rekenwerk. In afwachting van de komst van de legkippen willen we echter graag al starten met het aanbieden van een ei-abonnement; op die manier kunnen we de vraag naar eieren in kaart brengen en kijken hoe we de bedeling optimaal kunnen laten verlopen. Daarom bieden we vanaf begin oktober ook een ei-abonnement aan. Het aantal eigen legkippen is op dit moment te beperkt om voldoende eieren te voorzien, maar we werken samen met Bel’ei , een biologisch leghennenbedrijf uit Nevele. 

Ei en Ui abonnement voor bestaande abonnees

Uien: worden maandelijks geleverd in zakjes van 3 kg. Kostprijs: 6.30€/zakje

Eieren: worden wekelijks of tweewekelijks geleverd in doosjes van

6 eieren. Kostprijs: 3€/doosje

Bestellen kan via de website www.dezonnekouter.be 

Samenstelling pakket

Samenstelling pakket

Klein:  prei, paksoi en sla van eigen zonnekouterland (Vroente); courgettes van Ourobouros (Vroente); romanesco en rode biet van de Kollebloem (Vroente)

Groot: sla, radijs, paksoi en trostomaat van eigen zonnekouterland (Vroente); romanesco, rode biet en knolselder van de Kollebloem (Vroente); catalogna, knolvenkel en courgettes van Ourobouros (Vroente); champignons (Be) via Biofresh.

Gemengd: paksoi, ijsbergsla, radijs en St-Pierre tomaat van eigen zonnekouterland (Vroente); courgettes van Ourobouros (Vroente); Santana van De Fruittuin, satsuma (Es) en kaki (Es) via Biofresh.

Fruit: sanatana appel van De Fruittuin, kaki (Es), satsuma (Es), druif red globe (Es) en banaan (Do, Fair Trade) via Biofresh

nieuws
Pakket week 48
Lees meer
nieuws
Pakket week 47
Lees meer
nieuws
Pakket week 46
Lees meer
nieuws
Pakket week 45
Lees meer