Pakket week 38

Calendar icon 21.09.2023
photo

Wouter over de stevige regendag

Vandaag = stevige regendag. Ik trok net mijn regenpak en laarzen uit om jullie op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen op de boerderij. Het zijn goed gevulde weken:

-          Er werden volle bak boontjes geoogst. De voorlaatste zaaiing van het seizoen. Deze zijn terug te vinden in het pakket. In de hoop dat het deze namiddag iets droger is, starten we met de pluk van de laatste bonen van het seizoen.

-          Dinsdag gingen we ook de eerste prei halen van ons veld in de Bunderstraat. Het was de eerste rij dus we moesten de prei met de hand lossteken. Vanaf rij 2 kunnen we hiervoor een kleine machine gebruiken die ons het werken iets lichter maakt. We zijn tevreden boeren: de prei is stevig op gewicht en blinkt. En de boeren, die blinken mee…

-          De voorbije twee weken werd ook de composthoop opgebouwd: alle mest uit de koestal, de kippenstal en de groenteresten vanop de wachthoop (de hoop waar we al onze groenteresten stockeren voor we ze composteren) werden samengelegd in één langwerpige hoop van ongeveer 60meter op 3meter. Het voorbije jaar ligt daar samen in één grote, vruchtbare hoop. Het materiaal van het voorbije jaar zorgt voor de bemesting van de bodem en vormt daarmee mee de basis voor het volgende seizoen. De hoop werd gisteren voor het eerst gekeerd: zo worden de mest, het stro en de groenteresten goed gemengd en wordt het composteringsproces gestimuleerd.

-          In de serre zien we nu een mooie afwisseling van zomergewassen met enkele herfst- en winterteelten. De paprikaplanten bereiden zich voor op nog een laatste grote hoeveelheid paprika’s, terwijl de selder, warmoes en spinazie goed aan het groeien zijn om binnen een aantal weken in de pakketten op te duiken.

Ik wens jullie een fijn weekend,
Stevige groet en smakelijk.
Wouter

Samenstelling Pakket

Klein: rucola, andijvie, puntpaprika, trostomaat, wortel en prinsessenboontjes van eigen zonnekouterland (Vroente).  

Groot: snijsla, kervel, andijvie, St-Pierre tomaat, prinsessenboontjes, wortel en prei van eigen zonnekouterland (Vroente); palmkool van Ourobouros (Vroente); koolrabi van de Kollebloem (Vroente)

Gemengd: rucola, pompoen, trostomaat en prinsessenboontjes van eigen zonnekouterland (Vroente); appel pirouette en conference peer van De Fruittuin, pruim Stanley (It) via Biofresh.

Fruit: appel pirouette en conference peer van De Fruittuin, pruim Stanley (It), galia meloen (Es) en druif wit (It) via Biofresh

nieuws
Pakket week 48
Lees meer
nieuws
Pakket week 47
Lees meer
nieuws
Pakket week 46
Lees meer
nieuws
Pakket week 45
Lees meer