Pakket week 35

Calendar icon 01.09.2023
photo

Lien over ons boerderijfeest en hoe de herfst plots dichtbij komt..

Boerderijfeest editie 2023 was een succes; heel veel schoon volk, een mengeling van oude getrouwen en nieuwe gezichten, veel interesse voor de rondleidingen, overal spelende en rondlopende kinderen, al dan niet geschminkt en verkleed, lekker eten, swingende muziek, … Wat wil een mens nog meer? Bedankt aan iedereen die hieraan een steentje heeft bijgedragen, bedankt aan iedereen die er samen een leuk feest van heeft gemaakt.

En ondertussen is het herfst geworden op het land. Overal duiken er dikke spinnen op én de eerste pompoenen en de andijvie werden geoogst en sieren deze week de pakketten. De pompoenen zijn er iets vroeger bij  dan gewoonlijk, maar ze zijn mooi afgerijpt en klaar om geoogst te worden. Het doet altijd even vreemd om de eerste herfstgewassen te oogsten; het begin van het einde van de zomer. Maar tegelijk voel je ook wel dat het seizoen verandert, dat alles wat kouder en wat vochtiger wordt en dat het stilaan tijd wordt voor wat anders, iets stevigers en meer verwarmend. Laat het maar komen, die herfst, het zal smaken.

De maand september is traditiegetrouw een rijk gevulde maand met een overvloedige oogst; de meeste zomergewassen geven nog volop en tegelijk kan je al van de winter proeven. Wat mij betreft is dit de leukste periode van het jaar om pakketten samen te stellen; overvloed alom.

Laat het je smaken, Lien

Samenstelling pakket

Klein: andijvie, pompoen, prinsessenboontjes, en wortel van eigen zonnekouterland (Vroente); spitskool en suikermais van de Kollebloem (Vroente)

Groot: andijvie, pompoen, prinsessenboontjes, puntpaprika, trostomaat en basilicum van eigen zonnekouterland (Vroente); koolrabi, suikermais en boerenkool van de Kollebloem (Vroente)

Gemengd: pompoen, andijvie en snijboontjes van eigen zonnekouterland (Vroente); knolselder van de Kollebloem (Vroente); pruim Stanley (Fr), mango (Es) en santana appel (Be) via Biofresh.

Fruit: santana appel (BE), nashi peer (Fr), granaatappel (Es), stanley pruim (Fr) en red globe druiven (It) via Biofresh

nieuws
Pakket week 15 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 14 2024
Lees meer
activiteit
Boerderijfeest 2024
Schrijf je in
activiteit
Boerenmarkt Dentergem
Schrijf je in