Pakket week 34

Calendar icon 24.08.2023
photo

An over de geheime ondergrondse groentecommunicatie

Deze week de laatste oogst snijbonen in de serre; ze hebben het dit jaar geweldig goed gedaan, en ons meer dan 2 maanden lang een rijke en lekkere oogst geschonken. Tijd om plaats te ruimen voor de selder, die nu mooi verspeend staat te wachten op ‘vrije grond’. Buiten staat er terug een bed prinsessenbonen te lonken, die (intensieve!) pluk zal mooi op elkaar aansluiten. Alsof ze het onderling afgesproken hebben, soms verdenk ik ze er wel eens van, zo via hun geheim ondergronds communicatienetwerk…

Maar eerst een boerderijfeest te gaan; een goede gelegenheid om alles eens op te poetsen, op te ruimen, te maaien en te snoeien, en al onze nieuwe aanwinsten en bouwsels tentoon te stellen. Zodat land, erf en winkel zich in vol ornaat kunnen tonen aan al wie zaterdag van haar komt genieten.

Welkom dus vanaf 15u voor een ritje rond het veld op de paardenkoets, rondleidingen met boer Wouter om 16u en boer Arne om 17u, kinderanimatie (strobalendoolhof, zandbak- en waterpret - zwembroekjes en handdoek zijn handig!, schmink, verkleedkoffer…), een klein biomarktje, onze boerderijwinkel is extra open, en de bar ook uiteraard.

Sven & co koken tegen 18u30 een heerlijke maaltijd (inschrijven hiervoor kan jammer genoeg niet meer, alles is volzet), en na het eten is er muziek door The Hand Electric, en gezellige vuurschalen om ons warm te houden. Weer of geen weer, niet te missen dus!

An

Samenstelling pakket

Klein:   st-pierretomaat, snijbonen, puntpaprika, rode krulsla van eigen zonnekouterland (Vroente); warmoes, courgette van Ourobouros (Vroente); koolrabi van de Kollebloem (Vroente)

Groot: st-pierretomaat, snijbonen, wortelen, rode krulsla, jonge zomerprei, komkommer van eigen zonnekouterland (Vroente); aubergine, courgette, rucola van Ourobouros (Vroente); spitskool van de Kollebloem (Vroente) 

Gemengd: st-pierretomaat, wortelen, puntpaprika, jonge zomerprei van eigen zonnekouterland (Vroente); spitskool van de Kollebloem (Vroente; peer Celina (B), druif Italia (It), witte platte perzik (It) via Biofresh.

Fruit: blauwe bes (Christ Lavens); frambozen (Daniel Vandevoorde); peer Celina (B), druif Italia (It), witte platte perzik (It) via Biofresh

nieuws
Pakket week 20 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 19 24
Lees meer
nieuws
Pakket week 18 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 17 2024
Lees meer