Pakket week 32

Calendar icon 10.08.2023
photo

Arne over de nieuwe schoffelmachine

Vreugdevol nieuws want deze week werd de nieuwe schoffelmachine geleverd. Deze machine die aan de tractor gemonteerd wordt, zal ons helpen in het onkruidvrij houden van de gewassen. Schoffelen vormt naast het wiedeggen de basis van de onkruidbeheersing. Uiteraard hadden we al een schoffelmachine maar deze was ondertussen verouderd. De nieuwe machine hangen we aan de voorkant van de tractor terwijl de oude achteraan hing. Vroeger zat er iemand op de tractor en iemand op de machine om mooi langs het gewas te sturen. Doordat de machine nu vooraan hangt, is het besturen van de tractor en de machine één handeling geworden. Bijkomend voordeel is dat er nu ruimte is aan de tractor voor een andere machine, namelijk de wiedeg. De fijne veertanden van deze machine gaan niet enkel tussen de gewasrijen maar ook over het gewas heen. De meeste groentesoorten verdragen dit en bij iedere teelt kunnen we de intensiteit van de veertanden instellen zodat er zo hard als mogelijk, maar zo zacht als nodig geëgd kan worden. In gunstige omstandigheden kan één persoon in één werkgang doen wat eerder 3 mensen en twee bewerkingen met de tractor vroeg. Het helpt ons om in de drukste periode van het jaar de werkdruk te verlichten en het werk rond te krijgen.

Sommigen van jullie hebben het mogelijk gemaakt om deze machine aan te schaffen door in te gaan op onze vraag van vorig jaar voor een win-win-lening. Hartelijk dank hiervoor! De schoffelmachine is niet het enige waarvoor we toen een crowdfunding-actie op poten zetten. We bouwen ondertussen de nieuwe schuur waar we een werkplaats zullen inrichten en kochten een wascarrousel om onze groenten efficiënter te wassen. We streven er naar om tegen de volgende preioogst de nieuwe carrousel in gebruik te nemen. Wie graag deze vernieuwingen wil zien, is van harte welkom op ons boerderijfeest op zaterdag 26 augustus.

Groetjes Arne

Samenstelling pakket

Klein: St-Pierre tomaten, komkommer, snijbonen, puntpaprika en wortels van eigen land zonnekouterland, knolselder van De Kollebloem (Vroente).

Groot: eikenbladsla, St-Pierre tomaat, wortels, prinsessenboon, blokpaprika, zomerprei van eigen zonnekouterland (Vroente), knolselder, chioggia van De Kollebloem (vroente), courgettes geel en groen van Ourobouros (Vroente).

Gemengd: trostomaten, prinsessenboontjes en puntpaprika van eigen zonnekouterland (Vroente), aubergines van Ourobouros (Vroente), pruimen van Christ Laevens, druif blauw (Fr) en perzik wit (Fr) via Biofresh.

Fruit: pruimen en blauwe bes van Christ Laevens, nectarines (Fr), perzik (Fr) en blauwe druif (Fr) via Biofresh.

 In het groot pakket zit een bussel zomerprei. Dit ‘plantgoed op overschot’ is zonde om in te frezen en verkopen we daarom in busselvorm. Opgelet, verwar het niet met een bussel pijpajuin! Heerlijk om bijvoorbeeld te stoven in olijfolie.

nieuws
Pakket week 28 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 27 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 26 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 25 2024
Lees meer