Pakket week 25 2024

Calendar icon 20.06.2024
photo

Marie over de zomerplanten die de hoogte in gaan

In de serre zijn de tomatenplanten, komkommers, paprika’s en snijbonen nu goed aan de groei. Ze zijn allemaal hun weg naar boven aan het zoeken langs een touw. Na de winter waarbij alle gewassen dicht tegen de grond groeien ben ik steeds weer blij dat de zomerplanten ook de ruimte daarboven vullen. Zo geven ze een gezellige indruk als je de serre binnenkomt.

De eerste snijbonen zijn deze week geoogst en zijn al in de winkel te verkrijgen. Voor de pakketten is het daarop nog één of twee weken wachten. Als de beloofde zon en warmere temperaturen volgende week echt komen zullen niet alleen jij en ik, maar ook alle groenten die nu soms nog wat iel staan erg blij zijn en het nodige duwtje in de rug krijgen om beter te groeien, meer en lekkerdere vruchten te maken. Want ook wij kijken uit naar de eerste tomaten, paprika’s en komkommers.

Laat het u smaken, Marie

Ga je als abonnee op vakantie? Geef tijdig je plannen door!

!!Vergeet niet tijdig je vakantie door te geven!!

Wanneer jij op reis vertrekt hebben wij eigenlijk het liefst dat jullie een ‘tehuis’ zoeken voor onze pakketten. Misschien ken je wel iemand die met plezier jouw wekelijks pakket overneemt (een pakket cadeau geven aan de verzorger van je kat en de kamerplanten?) zodat onze groenten van het land geraken én opgegeten worden.

Kan je toch niemand warm maken voor het overnemen van het pakket: mail minstens een week op voorhand (en het mag ook vroeger) welke weken (vrijdagen) je geen pakket neemt en wat je daarvoor in de plaats wil (compensatie in natura, normaal de vrijdag na je vakantie); dat kan een extra pakket groenten en/of fruit zijn, een droogwarenpakket, of een winkelbon van de Zonnekouterwinkel of van het Vroentekraam op de Lousbergmarkt. Het ingeven van vakanties en het zorgen voor compensaties bezorgt ons wel extra werk; mail dus tijdig wat jullie plannen zijn naar: pakketten@dezonnekouter.be.

Samenstelling pakket

Klein: spinazie en venkel van eigen zonnekouterland (Vroente); komkommer van Vermeulen; kerstomaatjes (Be), paprika rood (Be); platte peterselie (Be), courgettes (Nl).  

Groot: spinazie, venkel, sla en pijpajuin van eigen zonnekouterland (Vroente); tuinbonen van ’t Goed ter Heule; komkommer van Vermeulen; busselwortel (Be); Chinese kool (Be); paprika rood (Be).  

Gemengd: spinazie en rucola van eigen zonnekouterland (Vroente); tuinbonen van ’t Goed ter Heule; tomaat van Vermeulen; banaan (Pe, Fair Trade); nectarines (It), meloen canari (Es).  

Fruit: rabarber (Nl), joya appel (Fr), perzik geel (Es), nectarines (It), meloen canari (Es).

nieuws
Pakket week 28 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 27 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 26 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 24 2024
Lees meer