Pakket week 24 2024

Calendar icon 13.06.2024
photo

De zomervakantie is in zicht, wat nu met de groenteoogst!?

De zomer komt in zicht en voor velen lonkt er vakantie. Het is je gegund!

Helaas betekent dit voor ons dat de verkoop van onze groenten sterk terugloopt; minder afzet en dus ook minder inkomen. Al enkele jaren proberen we hierop in te spelen door meer voorjaars- en najaarsteelten te zetten. Zo rekenen we op minder oogstpieken in de zomer in de hoop dat we de oogst verkocht kunnen krijgen en dat ook wij ieder om beurt even met vakantie kunnen. Helaas is de natuur niet altijd even te sturen. Door het natte voorjaar en dus de natte bodem hebben we een aantal teelten pas later kunnen zaaien en planten waardoor deze in ‘retard’ zijn. Hierdoor verwachten we dit jaar net volle oogst in het begin van de zomer….

We hebben eigenlijk het liefst dat jullie een ‘tehuis’ zoeken voor onze pakketten terwijl je zelf weg bent van huis. Misschien ken je wel iemand die met plezier jouw wekelijks pakket overneemt (een pakket cadeau geven aan de verzorger van je kat en de kamerplanten?) zodat onze groenten van het land geraken én opgegeten worden! Leuk extra hierbij is dat je hierdoor andere mensen laat kennis maken met ons abonnement, zodat bij hen ook de groenteverslaving kan toeslaan...

Om chaos in de depots te vermijden, vragen we je wel om goed uit te leggen wanneer, waar en hoe het wordt afgehaald. Als je de gelukkige hebt gevonden, hoef je dit niet noodzakelijk aan ons door te geven vermits er niets verandert aan de wekelijkse levering.

Kan je geen vrienden warm maken voor het overnemen van het pakket: mail minstens een week op voorhand (en het mag ook vroeger) welke weken (vrijdagen) je geen pakket neemt, vermeldt hierbij zeker jouw naam en afhaalpunt. En wat je daarvoor in de plaats wil (compensatie in natura, normaal de vrijdag na je vakantie); dat kan een extra pakket groenten en/of fruit zijn, een droogwarenpakket, of een winkelbon van de Zonnekouter. Vanaf dit jaar is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een winkelbon van het Vroentekraam op de Lousbergmarkt.

Het ingeven van vakanties en het zorgen voor compensaties bezorgt ons wel extra werk; mail dus tijdig wat jullie plannen zijn! 

Maar bovenal; geniet van de zomer en eet smakelijk,
Lien.

Samenstelling pakket

Klein: spitskool van eigen zonnekouterland (Vroente); (snij)selder van de Kollebloem (Vroente); busselwortel (Be); aubergine (Be), bataat (Nl) en bloemkool (Nl).

Groot: spitskool, courgettes en radijs van eigen zonnekouterland (Vroente); andijvie van de Kollebloem (Vroente); trostomaat van Vermeulen; warmoes (Be); busselwortelen (Be); broccoli (Es) en bloemkool (Nl).

Gemengd: spitskool , venkel en sla van eigen zonnekouterland (Vroente); shiitake van Pleurico; joya appel of jazz appel (Fr); nectarines (Es) en cantaloupe meloen (Es).  

Fruit: nectarines (Es); cantaloupe meloen (Es); kersen (Fr), abrikoos (Es) en banaan (Pe, Fair Trade). 

nieuws
Pakket week 28 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 27 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 26 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 25 2024
Lees meer