Pakket week 19

Calendar icon 11.05.2023
photo

Lien vertelt over de tomaten en de lente!

Het is gebeurd! De tomatenplanten, de paprika’s en de komkommers zijn geplant. Omwille van de trage lente gebeurde dit alles net iets later dan andere jaren, maar het is wel gebeurd. De zomer komt eraan!

Je moet weten dat de tomaten zowat de meest intensieve teelt van het jaar is voor ons. Voordat deze rode bolletjes op jullie bord liggen gaat er een heel intens proces vooraf van zaaien, verspenen, tellen en nog eens tellen en nog eens en dan toch blijken dat je verkeerd telde, schrik dat er te weinig planten zullen zijn en dan blijkt het allemaal toch nog net uit te komen. Mulchen, doeken tegen het onkruid, touwtjes spannen, klipsen, opdraaien, dieven, nog eens dieven, opdraaien en maar blijven dieven en opdraaien het hele seizoen door, en dan de eerste bloemetjes, de eerste vruchten, stilaan de eerste rode kleur en ondertussen maar blijven dieven en indraaien, en ga zo maar door en door….. Voor rode vruchten is het nu nog veel te vroeg, maar we zijn in blijde verwachting.

Wanneer de zomerse vruchtgewassen geplant worden is de lente op haar hoogtepunt; de sapstroom is goed op gang, de laatste (grootste) bomen krijgen hun eerste blaadjes, de zwaluw en de koekoek zijn gearriveerd. De natuur is klaarwakker en bulkt van levenslust en vruchtbaarheid. Een nieuwe levenscyclus is gestart en we gaan gewoon mee, volgen dit ritme of we nu willen of niet. Niemand ontsnapt eraan. De natuur is weelderig en groots en elke dag meer en meer. Nieuw leven spreidt zich over de aarde en laat ons voelen wat levenskracht betekent. De gewassen geven van katoen bij dit relatief warme en vochtige weer en ook het onkruid groeit op kruissnelheid, bijna niet bij te houden en dus alle hens aan dek.

Eet smakelijk, Lien 

Samenstelling pakket

Klein:  rode kropsla, rode bietjes en venkel van eigen land zonnekouterland (vroente), prei van Het Schaaphof, komkommer van het PCG, kastanjechampignons van Chamrova en wortel (Be) via Koolmees.

Groot: rode kropsla en warmoes van eigen zonnekouterland (Vroente), andijvie van de Kollebloem (Vroente), mosterdblad van Ourobouros (Vroente), asperges van ‘t Goed Ter Heule, prei van Het Schaaphof, komkommer van het PCG, wortel (Be) via Koolmees, courgettes (It) en pastinaak (Be) via Biofresh.

Gemengd: rode kropsla en venkel van eigen zonnekouterland (Vroente), koolrabi van de Kollebloem (vroente), bloemkool van ’t Goed ter Heule, jonagored van de Fruittuin, conference (Nl) via Koolmees, appelsien (It) via Biofresh.  

Fruit: jonagored van De Fruittuin, conference (Be) via Koolmees, aardbei van ’t Goed ter Heule, appelsien (It) via Biofresh.  

Van 13 tot 21 mei is het Week van de Korte Keten!

Welkom op vrijdag 19 mei voor:

14u Een lokale producent a/h woord: Daniel oprichter van Irminhildis komboecha

17u Een rondleiding op de boerderij met daarna een hapje en een drankje!

nieuws
Pakket week 9 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 8 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 7 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 6 2024
Lees meer