Pakket week 18

Calendar icon 05.05.2023
photo

Wouter neemt je mee op z'n werkdag op woensdag

Laat ik jullie even meenemen doorheen mijn voorbije werkdag op de Zonnekouter.

Woensdag is oogstdag. We oogsten dan voor onze eigen pakketten, voor de winkel op de boerderij en voor de Lousbergmarkt. Vandaag oogstten we ook extra sla voor de pakketten van een collega-boerderij. Bij de werkverdeling ’s morgens gaf ik mij op om de paksoi voor mijn rekening te nemen. Deze mocht afgeoogst worden. Dit wil zeggen dat het de laatste keer is dat we erdoor gaan en dus alles af-oogsten. Het is nog paksoi uit de serre, en het blok waar de paksoi staat daar moet begin volgende week paprika geplant worden. Na het oogsten van de paksoi bracht ik alles naar de schuur om de paksoi te spoelen, dekvellen (plastiek vellen zodat de groenten lekker vers blijven en niet uitdrogen) op de kisten te leggen en in de frigo te rijden. Daarna hielp ik met het wassen van de eerste venkel, de eerste rode bieten, de sla en de warmoes die de collega’s binnenbrachten. Net voor de middag zaten Arne en ik nog samen om de planning van de rest van de week te bespreken. We maken altijd een onderscheid tussen wat zeker nog moet gebeuren (voor deze week: grond klaarleggen spruiten, wiedeggen, planten van roodlof, zaaien van wortelen, vrijdag naar de slager voor het verpakken van rundsvlees) en wat goed zou zijn als het gebeurt (dit zijn de taken die meestal in de week nadien dringend worden 😉 ).

In de namiddag startte ik dan met het wegwerken van het todo lijstje. Dit wil zeggen dat ik met stevige tred van hot naar her loop om: vlees af te wegen voor verkoop, roodlof buiten te planten met zijn allen  en tomatenplantgoed klaar te maken voor een collega. Daarna beslisten we om vandaag toch niet meer te schoffelen en wiedeggen. Maar gelukkig was er nog het volgende: een levering spruitenplantgoed openzetten en afdekken tegen koolvlieg,  de roodlof (die vandaag geplant werd) afdekken tegen vraat van konijnen en hazen, koeien water geven, kippen eten geven en instrooien, even meekijken met Arne die de verzamelaanvraag aan het invullen is, 2 bedden wortels zaaien, 2 blokken in de serre beregenen en de opkweek waar alle plantgoed staat water geven.

Je merkt het, op de boerderij is de lente goed gestart!

Hou jullie kloek!

Wouter

Samenstelling pakket

Klein:  warmoes en eikenbladsla van eigen land zonnekouterland, pijpajuin van Ourobouros (Vroente), koolrabi van Jarno Claeys, knolselder van Dieleman, bloemkool van Vanderhauwert, courgettes (Es) via Biofresh.

Groot: rucola, rode eikenbladsla, rode biet en venkel van eigen zonnekouterland (Vroente), spinazie van De Levende Aarde, koolrabi van Jarno Claeys, zoete aardappel van De Blauwe Spie, rode kool en knolselder van Dieleman, tuinbonen (It) via Koolmees.

Gemengd: rucola en paksoi van eigen zonnekouterland (Vroente), wortel (Be) via Koolmees en kastanjechampignons van Chamrova, jonagored van De Fruittuin, pompelmoes (Es), kiwi (It) en banaan (Do, Fair Trade) via Biofresh.

Fruit: jonagored van De Fruittuin, banaan (Do, Fair Trade), sinaasappel (Es) en mandarijn (Gr) via Biofresh. 

nieuws
Pakket week 15 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 14 2024
Lees meer
activiteit
Boerderijfeest 2024
Schrijf je in
activiteit
Boerenmarkt Dentergem
Schrijf je in