Pakket week 17

Calendar icon 27.04.2023

Beste abonnees, klantenhelden en sympathieke lui,

Vandaag werden de eerste tomaten geplant, buiten staan de radijsjes mooi boven en de kolen en sla die we enkele weken geleden plantten, werden voor het eerst geschoffeld. De start van het voorjaar kwam een beetje traag op gang, maar nu is het dan toch een feit. Ook de koeien lopen buiten en ze zijn bijna allemaal gekalfd, ’t is nog wachten op ééntje. Een aantal van onze koeien grazen dit jaar op de Wassende maan. Net als ons telen ze grasklaver in de vruchtwisseling met de groentes. Alleen zijn er geen koeien om het te benutten. De afgelopen jaren maaiden we wel al hun grasklaver als wintervoer voor onze koeien, maar nu voor het eerst grazen er een paar koeien. Zo gaat er ook vruchtbare koeienmest terug de grond om de bodem te verrijken.

Arne

Samenstelling pakket

Samenstelling pakket

Klein:  groene kropsla en postelein van eigen land zonnekouterland, andijvie van De Kollebloem (Vroente), prei van De Blauwe Spie, spinazie van Hebben, wortel (Be) en aubergine (Be) via Biofresh.

Groot: groene kropsla, warmoes en postelein van eigen zonnekouterland (Vroente), peterselie van de Kollebloem (Vroente), prei van De Blauwe Spie, groene selder van Hebben, wortel (Be), kastanjechampignons en aubergines (Be) via Biofresh .

Gemengd: groene kropsla en warmoes van eigen zonnekouterland (Vroente), andijvie van de Kollebloem (vroente), prei van de Blauwe Spie, elstar van De Fruittuin, rabarber van Ambrozijn, appelsien (Es) via Biofresh.

Fruit: elstar van De Fruittuin, rabarber van Ambrozijn, kiwi (It) en appelsien (Es) via Biofresh. 

nieuws
Pakket week 9 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 8 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 7 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 6 2024
Lees meer