Pakket week 13 2024

Calendar icon 28.03.2024

Felicia over de winkeltour langs collega-boerderijen

Deze week schrijf ik jullie toe met vernieuwde lente energie.

In februari hadden we ons Vroente-weekend samen met de Kollebloem, Ourobouros en de Vroente. Het weekend heeft ons verbonden en geïnspireerd en energie gegeven voor de komende seizoenen. Onder andere heeft het Judith en mij er toe aangezet om een winkeltour langs collega-boerderijen te maken. Met als doel te kijken hoe zij te werk gaan. Hoe zetten zij Demeter in de kijker? Hoe brengen ze info over van ’t land naar de winkel? Met welke lokale producenten werken ze samen en waarom? Op al deze vragen vonden we antwoorden die zowel inspiratie geven als aantonen dat we in een goeie richting bezig zijn. Kortom, we hebben héél véél opgestoken en zijn dankbaar voor de hartelijke ontvangst. Het is leuk om te voelen dat daar ook uitwisseling mogelijk is. Ondertussen blijven wij zoeken hoe we de kwaliteit en de zorg voor onze producten en klanten kunnen optimaliseren. Benieuwd wat er al van te zien is in onze winkel? Kom dan zeker eens langs!

Vele zonnige groetjes, Felicia

Nieuw teeltseizoen = nieuwe prijzen

Elk nieuw teeltseizoen doen we een kleine maar essentiële prijsaanpassing voor onze groenten, en dus ook voor de abonnementen. Hieronder vind je de prijzen vanaf april.

·        Klein, Gemengd en Fruit: 18€ per pakket dus 78€/maand

·        Groot: 30€ per pakket dus 130€/maand

·        Brood: 18€/maand 

·        Ajuin: blijft 5€ (hoeveelheid wordt aangepast van 3 kg naar 2.5kg)

·        Aardappelen: 8€ ; hoeveelheid rond 3kg afhankelijk van het seizoen

·        Eieren blijven 3 euro per doosje.

Kunnen de abonnees die zelf maandelijks betalen (dus niet via domiciliering) hun bestendige opdracht aanpassen? Dankjewel!

EXPO GENTSE GRONDEN in STAM (22/3-29/902024)

Vandaag is Gent eigenaar van zo'n 1.800 hectare plattelandsgrond, voornamelijk buiten de stadsgrenzen. Maar ooit was dat 5.000 hectare akkers, weiden en bos. De stad op het platteland: wat is het verhaal achter die gronden? Waar ligt hun toekomst? De expo 'Gentse Gronden', da's geschiedenis over grondbezit, armen- en ziekenzorg, de relatie stad-platteland, voedselzekerheid én ook 'food for thought' over hier en nu.

Een expo over een onbekend, onverteld en intrigerend hoofdstuk uit de geschiedenis van de stad. Maar tegelijk brandend actueel: de huidige boerenprotesten stellen immers ons hele landbouwsysteem in vraag, en jonge bioboeren die het anders willen aanpakken vinden geen grond om te starten. We moeten dringend duurzame antwoorden vinden op onze huidige manier van omgaan met landbouwgrond en voedselproductie!

Stad Gent heeft met haar gronden een belangrijke sleutel in handen om hierin een voorbeeldfunctie te stellen: grond beschikbaar stellen van jonge duurzame (bio!)boeren, voor lokale gezonde voedselproductie voor alle lagen van de bevolking!

Deze expo wil voeding geven aan visievorming en debat, zodat er meer bewuste, goede keuzes kunnen gemaakt worden over het gebruik van publieke gronden; keuzes die het verschil kunnen maken!

Meer info over de expo vind je hier

Samenstelling pakket

Klein: spinazie, prei, radijs van eigen Zonnekouterland (Vroente); wortel kleurmix, biet chioggia van De Blauwe Spie; pompen butternut via Koolmees (Fr)

Groot: spinazie, raapsteel, prei, kervel, radijs van eigen Zonnekouterland (Vroente); aardpeer van de Kollebloem (Vroente); rode biet chioggia van De Blauwe spie; knolselder, witte kool van Dieleman

Gemengd: prei, radijs, warmoes van eigen Zonnekouterland (Vroente); rode biet chioggia van De Blauwe spie, appel jonagored van de Fruittuin, pastinaak (B), kiwi (It), mandarijn (Es), pompelmoes (Es)

Fruit: appel jonagored van de Fruittuin; kiwi (It), appelsien navel (Es), avocado (Es), banaan (FT, Do)

nieuws
Pakket week 15 2024
Lees meer
nieuws
Pakket week 14 2024
Lees meer
activiteit
Boerderijfeest 2024
Schrijf je in
activiteit
Boerenmarkt Dentergem
Schrijf je in