De Lousbergmarkt

De Lousbergmarkt is een gezellige overdekte markt in de oude kaasmakerij van het Hinkelspel. Je vindt er heerlijke producten van drie lokale coöperaties die voor bio en kwaliteit gaan; rauwmelkse kazen van het Hinkelspel, biobrood van Copain en biogroenten van de Vroente. De kookprinsessen van De Bergen verbinden de drie met heerlijke gerechten.

Voor mensen met een passie is er altijd een markt!
De Vroente, de boerderij-winkel-in-de-stad

De Vroente, de boerderij-winkel-in-de-stad

Hoewel je met een stadswinkel wat verder van de realiteit op 't veld staat, vormt het Vroentekraam voor ons een verbindende schakel tussen de boer op 't land en de klant in de stad. De groente in de boodschappentas, maar de volledige levensloop van die groente is wat we de klant willen aanbieden. Van het uitzaaien, tot de oogst, van het netjes in kisten leveren op de markt tot het uitstallen in het kraam worden de groenten met alle liefde verzorgd en aangeboden. 

Naast kwalitatieve seizoensproducten is aandacht voor het klantencontact en een eerlijke, transparante communicatie over de herkomst en de prijzen van de gewassen zeer belangrijk. Zo wordt er met kleurencodes gewerkt om de afkomst aan te duiden van het product en zijn de groentes die in het kraam liggen te blinken van in het seizoen. 

En dat maakt De Vroente zo sterk. Samen met de drie Vroenteboerderijen en aangekochte producten van collegaboerderijen voorzien we de klant van een ruime variatie aan groenten in elk seizoen van het jaar. Zo maken we het je gemakkelijk als klant om bewust lokale seizoensgroenten aan te kopen. 
En natuurlijk staan de winkeliers voor je klaar en helpen je met plezier door het aanbod, of zoeken graag mee naar een seizoensalternatief en geven je tips en recepten voor de minder gekende groenten! 

Bezoek de Lousbergmarkt

Ferdinand Lousbergskaai 33
9000 Gent

Openingsuren:
Maandag tot zaterdag van 8u30 tot 18u

Welke kramen vind je, naast De Vroente, nog op de Lousbergmarkt?

Copain
Copain

Copain cv bakt dagelijks desembrood en beschouwt lange rijstijd als een must voor kwaliteit.

De Bergen
De Bergen

In De Bergen kan je terecht voor gezelligheid, een lekker ontbijt, lunch, brunch of een aperitief en take-awaymaaltijden. Stephanie en Sofie koken met het rijke aanbod van de markt. 

Het Hinkelspel
Het Hinkelspel

Het hinkelspel cv maakt al 40 jaar de fijnste rauwmelkse biokazen.